krokusar nu vänder det

Och så har det vänt

Och så har det vänt och det är vår igen. Har på mig ylletröjan hela förmiddagen av gammal vana, och tjocka strumpor, men får ta av mig framåt lunch och sitta i kortärmat. Krokusarna fläker ut sig och bjuder in. I går såg jag ett honungsbi sörpla i sig nektar i en krokus, och i dag en mörk jordhumla i en annan.

Mörk jordhumla och blå krokus.

Jag har många olika krokussorter. Någon helvit. Några helblå, några gula. Rätt många lila-vit-randiga. Det måste var en livskraftig sort. En del är nog nära en ursprunglig vild, krokus, och de är små och syns inte riktigt om jag inte rensat ordentligt. I år har jag hunnit med tack vare allt hemmaarbetande, och nu ser man även de riktigt små blommorna. Fint.

Det bästa av allt? Att allt är kvar, och allt är möjligt. Så vacker som min trädgård kommer att bli i år har den aldrig varit. Det kommer att bli så fint. Ja, nu vänder det.

krokus mörk jordhumla


Publicerat

i

av